Kasza jaglana z owocami Składniki: 4 łyżki kaszy jaglanej 1 truskawka pół młodej brzoskwini 1 łyżka rodzynek 2 daktyle 1 łyżka nasion słonecznika 1 łyżka nasion dyni 1 łyżka orzechów laskowych ćwierć łyżeczki cynamonu ćwierć łyżeczki suszonego imbiru ćwierć łyżeczki kurkumy Przygotowanie: W małym garnku zagotuj niecałą szklankę wody. Kaszę opłucz, dodaj do wrzątku. Dodaj też cynamon. Wymieszaj, gotuj przez co najmniej minutę. Dodaj suszony imbir. Wymieszaj, gotuj przez co najmniej minutę. Dodaj 2 łyżki zimnej wody. Wymieszaj, gotuj przez co najmniej minutę. Dodaj truskawkę pokrojoną w plasterki. Wymieszaj, gotuj przez co najmniej minutę. Dodaj kurkumę i około pół szklanki gorącej wody. Wymieszaj, gotuj przez co najmniej minutę. Dodaj nasiona dyni i słonecznika, orzechy, rodzynki, daktyle pokrojone w plasterki i pokrojoną brzoskwinię bez skórki. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj bez przykrycia na małym ogniu, aż kasza będzie miękka i wchłonie nadmiar wody (około pół godziny).