Makaronowa przekąskaSkładniki dla 1 osoby: 2 płatki makaronu do lasagne 4 zielone szparagi 1 ząbek czosnku olej rzepakowy szpinak 2 rzodkiewki jogurt naturalny 1 jajko "0" kolendra (ew. natka pietruszki) sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować do miękkości we wrzącej lekko osolonej wodzie. Ułamać zdrewniałe końcówki szparagów i obrać ze skórki, następnie wrzucić na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju rzepakowego i ząbkiem czosnku. Od czasu do czasu obracając ogrzewać na małym ogniu (do miękkości). Pod koniec dodać szczyptę soli. Jajko ugotować- najlepiej na miękko. Makaron wyciągnąć, ułożyć na talerzu w kształcie krzywego krzyża, na środku położyć szparagi, szpinak (żeby był miękki można go uprzednio sparzyć), 2 rzodkiewki- każda przekrojona na pół. Rozprowadzić 1 łyżkę jogurtu naturalnego (ew. polać sosem sojowym). Makaron zawinąć by tworzył rulon. Jajko pokroić na pół i ułożyć z boku makaronu. Wszystko posypać kolendrą i świeżo zmielonym pieprzem.