Roladki drożdżowe z kurczakiem i sosem jogurtowym Składniki dla 4 osób: 150 g gęstego jogurtu naturalnego Bakoma 300 g mąki 50 g drożdży 3 łyżki oleju 50 g koncentratu pomidorowego 100 g piersi z kurczaka 1 biała cebula 1 pomidor Ser do pizzy (mozarella) Oregano 3 ząbki czosnku Pół łyżeczki cukru Sól Pieprz Sposób wykonania: Z mąki, drożdży, cukru, szczypty soli oraz niewielkiej ilości wody zagnieść ciasto, tak aby odchodziło od dłoni. Schłodzić przez około 30 minut. Rozwałkować na cienki placek, posmarować sosem jogurtowym, dodać ser plasterki sera, pokrojonego w paski i usmażonego kurczaka, plasterki cebuli pomidor. Zawijać w cienki rulon. Pokroić na 3-4 cm kawałki. Piec w piekarniku w 190'C przez około 20 minut. Sos: Do jogurtu dodać koncentrat pomidorowy, zmiażdżony czosnek i olej. Doprawić solą i pieprzem.